top of page

Terrakids Atölye Etkinliği II (Mutluluk Atölyesi)

Yine bir cumartesi öğleden sonra Mutluluk Atölyesinde hazırız. Bu kez Öğretmenler Günü için özel bir çalışma yapıyoruz; çocuklar öğretmenleri için kendi elleri ile hediyeler hazırlayacaklar. Hediyelerin en kıymetlisi emek verilen değil mi zaten, sevgiyle oluşturulan. 6 misafirimiz var ve 3 çocuğumuz bir hafta önceki etkinlikten aşina çalışmaya, 3 kişi yeni. Eylül, Nehir ve Rüya deneyimli çocuklarımız; Arda, Serra ve Göktuğ ise ilk kez yapacakları bu çalışma için daha heyecanlılar.

Her biri en sevdikleri öğretmenleri için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya odaklı. Eylül ilk atölye çalışmamızda hediye ettiğimiz bilekliği ve tacı da getirmiş, yine birbiri ardına sorular soruyor; hem de adeta nefes almadan.

Nehir en sabırsız katılımcımız. Biz sohbet ederken o yine tek tek tüm malzemeleri inceliyor; bir önceki atölye deneyimi ile çaktırmadan başlamaya çalışıyor.

Rüya da yaşından beklenmeyecek kadar sabırlı ve titiz. Dikkatle dinlemeye ve bir aşamayı tam istediği gibi tamamlamadan bir sonraki aşamaya geçmemeye kararlı.

Göktuğ tasarım konusundaki yeteneğini atölyenin başından sonuna kadar hissettiriyor. O da son derece özenli ve titiz.

Arda en titiz katılımcımız; her aşamada kendini defalarca kontrol ettiriyor. Toprak seviyesi, bitki dikimi, figürlerin yerleştirilmesi...

Ve Serra, severek yaptığı her halinden belli onun da. Nehir' le beraber önden önden gitmeye çalışsalar da arada kaçırdıkları noktalarda mecburen bekliyorlar sınıfı.

Atölyenin sonunda çocuklarımız öğretmenleri için en güzel hediyeyi hem de emek emek hazırlamış olmanın mutluluğu içindeydi. Terrariumların üzerine öğretmenlerine hitaben yazmamızı istedikleri notlar o kadar güzeldi ki :)

Featured Posts
Recent Posts
Follow Us
Henüz etiket yok.
Search By Tags
Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page