top of page

Terrakids Atölye Etkinliği


Mutluluk Atölyesine ulaştığımızda oldukça heyecanlıydık. 4 çocuğumuzu daha toprakla ve bitkiyle tanıştıracağız ne de olsa. Daha önce mutlaka değmiştir elleri toprağa ama bu kez farklı. Bir sürü yeni bilgi öğrenecekler ve ellerinde o bilgilerin hepsini kullanabilecekleri terrariumları ile ayrılacaklar Atölye' den.

Etkinliğin yapıldığı yer Mutluluk Atölyesi. Sanatla iç içe iki güzel annenin sevgi dolu, sıcacık, özenle ve her detayı incelikle düşünülmüş renkli atölyesi. Atölye henüz bir aylık ama o kadar farklı fikirlerle o kadar güzel atölye çalışmaları yapıyorlar ki üstelik anne ve babaların ısrarı ile değil çocukların hevesi ve ilgisi ile belirliyorlar katılımcılarını.

Nehir, Rüya, Ada ve Eylül de heyecanlı. Çünkü ne yapacakları hakkında çok da fikirleri yok. Biz atöyeyi hazırlarken sürprizlerimizle birlikte, bizi dışarda bekliyorlar. Atölyeye girdikleri an heyecanları doruk noktasına ulaşıyor coşkuları inanılmaz. "Nasıl yani, bunu mu yapacağız, bizim mi olacak, eve mi götüreceğiz yani, peki bir seferlik mi yapacağız, sonra tekrar yapabilir miyiz?" soruları ardı ardına sıralanıyor. Onlara özel bilekliklerini, İsimliklerini ve özel taçlarını takıp tanıştıktan sonra sohbete başlıyoruz. Özellikle bilekliklerine ve taçlarına bayılıyorlar ve aynı sorular tekrarlanıyor "bu da mı bizim yani?"

Her biri diğerinden meraklı ve hevesli. Hiç bir soru cevapsız kalmıyor üstelik soru üzerine soru geliyor.

Uygulamamızı yapmaya başladığımız andan itibaren o kadar özenli ve dikkatle çalıştılar ki, Nehir' in sabırsızlığı ve en iyiyi yapma telaşı, Ada' nın masum ciddiyeti ve sevgi dolu bakışları, Rüya' nın müthiş konsantrasyonu ve titizliği, Eylül' ün coşkusu ve bomba soruları bizi çok etkiledi.

Herbiri başarı ile tamamladılar terrariumlarını ve son ana kadar aynı titizlikle çalıştılar. Nasıl bakım yapmaları gerektiğini de öğrendikten sonra dışarda bekleyen annelerine eserlerini göstermek için sabırsızlıkla koştular.

Hepimiz için çok keyifli ve unutulmaz bir gün oldu. Hatta Eylül bir sonraki atölyeye de mutlaka katılmak istediğini defalarca söylemeden ayrılamadı yanımızdan.

Merak çoşku ve heyecanları hiç eksilmesin, elleri ve kalpleri hep doğada olsun çocuklarımızın.

Featured Posts
Recent Posts
Follow Us
Henüz etiket yok.
Search By Tags
Archive
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page